Cupping

Naast de normale massages, biedt Massage Therapy Rotterdam ook een cupping massagetechniek.

Wat is een cupping behandeling?

Cupping is een krachtige en effectieve techniek die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze methode wordt gebruikt om energieblokkades op te heffen en zuurstofrijk bloed naar stagnerende gebieden in spieren en de huid te brengen. Door deze techniek komen afvalstoffen die in uw lichaam zijn opgeslagen weer vrij en worden ze direct afgevoerd.

Cupping Massage

Cupping is een behandeling met een diepe en effectieve werking en verbetert de doorbloeding in uw spieren en weefsels. De behandeling stimuleert uw energie en laat giftige stoffen verdwijnen. Cupping is ook goed voor het behandelen van verklevingen en knopen. De focus ligt bij cupping voornamelijk op beweging: van uw energie, uw bloed en uw lichaamsvloeistoffen.

 

Boek nu!
Hoe werkt cupping precies?

De cupping methode bestaat in verschillende vormen, maar de meest voorkomende is droog cupping of nat cupping en die wordt ook door ons toegepast. Cupping is een zuigtechniek waarbij cups op de huid worden geplaatst. Daar wordt vervolgens de lucht uit gezogen, waardoor de cups zich vacuüm trekken aan uw huid. Het vacuüm trekken kan een lichte pijn veroorzaken en laat rode of paarse ronde vlekken achter op uw huid. Bij een eerste behandeling wordt de zuigkracht rustig opgebouwd om te ondervinden hoe uw lijf er op reageert. Om baat te hebben bij cupping zijn meerdere behandelingen raadzaam om op de lange termijn klachtenvermindering te ervaren. Jij mag cupping behandeling gebruiken maximum twee keer per maand van 20 minuten sessie.


Voor wie is cupping bedoeld?

Cupping Massage De methode wordt in heel veel verschillende situaties toegepast en is in het algemeen goed voor ieder lichaam. Cupping dringt door tot in het bindweefsel rond spieren en gewrichten in de rug, schouders, benen en billen. Door een cupping behandeling herstellen uw spieren sneller, wordt spierspanning minder, wordt pijn weggenomen, genezen ontstekingen sneller en wordt uw bloedsomloop gestimuleerd. Cupping is in principe geschikt voor iedereen, maar we spreken voor iedere behandeling altijd een persoonlijke situatie door voor we een behandeling starten. Zo weten we zeker dat u baat zult hebben bij deze methode.


Cupping kan worden ingezet bij
 • Pijnlijke en vastzittende spieren
 • Gewrichtsklachten
 • Rug-, schouder- en nekklachten
 • Vermoeidheidsklachten
 • Longfunctie bevorderen
 • Overbelasting, stress en burn-out
 • Huidproblemen zoals acne en eczeem
 • Astma
 • Reuma
 • Migraine
 • Verkoudheid

 


Na de behandeling

Door het vacuüm trekken van uw huid zult u na de behandeling ronde vlekken zien op uw huid met een rode tot paarse kleur. Deze plekken verminderen langzaam en zijn na een week ongeveer verdwenen, soms duurt het wat langer. De plekken kunnen beurs aanvoelen. Hoe vaker u zich laat behandelen, hoe minder heftig de plekken terugkomen. Zorg er voor na de behandeling voldoende water drinken en houd uw huid goed warm om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen.

Let op

Cupping heeft diep en intense werking. De dag na de behandeling kan er vermoeidheid en stepwisseling onstaan. Dit is deel van de herstelprocess. Daarom zullen wij voor de behandeling altijd uw persoonlijke situatie doornemen zodat u een advies op maat ontvangt. Cupping is niet geschikt voor zwangere vrouwen en jonge kinderen.

Boek nu!