Hot stone massage

Naast de normale massages, biedt Massage Therapy Rotterdam ook een Hot Stone massagetechniek.

Wat is een hot stone massage?

Een hot stone massage is een eeuwenoude vorm van massage die gebruik maakt van een combinatie van warmte en beweging. Bij deze volledige vorm van lichaamsmassage wordt u gemasseerd met warme stenen. Door de combinatie van beweging en warmte is deze vorm van massage erg effectief. De stenen die bij een hotstone massage worden gebruikt zijn gemaakt van vulkanisch gesteente: basalt of lava.

Hot stone massageOmdat deze lavastenen lang in rivierbeddingen hebben gelegen hebben ze een mooie ronde vorm waar goed mee gemasseerd kan worden. De stenen zijn sterk ijzerhoudend en dat betekent dat ze warmte heel goed vast kunnen houden. Ze worden voor deze massage verwarmd tot een weldadige warmte van ongeveer vijfenveertig graden Celsius.

 

 

 

Boek nu!

 

Hoe werkt hot stone massage precies?

Een hot stone massage begint vaak met het opleggen van verwarmde stenen. Nadat deze stenen enige tijd in warm water verwarmd zijn worden ze op plekken van uw lichaam gelegd die aandacht verdienen, vaak is dat op uw rug. Daardoor voelt u niet alleen warmte, maar wordt u tevens heerlijk ontspannen door de lichte druk van de stenen op uw lichaam. Is de warmte van de basalt stenen ingewerkt, dan wordt uw lichaam met behulp van de stenen en warme olie gemasseerd met langzame, rustige cirkelvormige bewegingen. Uw lichaam profiteert daarbij direct van de mineralen in de stenen. Na de massage worden de stenen op drukpunten gelegd, waardoor het genezingsproces wordt versneld. Door de druk van de stenen heeft u bovendien het gevoel dat er nog steeds warme handen op uw lichaam liggen en dat is zeer ontspannend.


Wanneer kunt u het best een hotstone massage nemen?

Hot stone massageHeeft u een gebrek aan energie of voelt u zich niet helemaal fit? Een hotstone massage geeft uw lichaam weer een oppepper waardoor het zich weer kan herstellen. Deze vorm van massage stimuleert uw bloedsomloop en activeert bovendien uw lymfesysteem en het functioneren van uw organen. Daardoor worden afvalstoffen beter uit uw lichaam weggevoerd en dat werkt ontgiftend. Een hotstone massage werkt bovendien diep in op uw spieren. Daarom is het tevens een goede massage als u last heeft van stress of spierspanning. Blokkades in spierweefsel worden opgelost en uw lichaam komt weer in balans.


Voor wie is een hot stone massage bedoeld?

Heeft u last van stress, spierpijn, vermoeidheid, chronische pijn, gewrichtspijn bij reuma of artrose (zonder ontstekingen), een slechte bloedcirculatie of klachten met uw spijsvertering? Dan is de kalmerende hotstone massage echt iets voor u. Deze vorm van massage is tevens ideaal in de herfst of winter. In deze tijd lijdt uw huid onder het wisselen van de seizoenen en zorgen de warme stenen in combinatie met de massagetechnieken ervoor dat uw lichaam lekker verwarmd wordt.

 


Hot stone massage
Let op

Een hotstone massage is een heerlijke massage, maar is helaas niet voor iedereen geschikt. Wij gebruiken bijvoorbeeld geen hotstone massagebehandeling bij griep of koorts, vaatziektes, huidziektes, verhoogde stofwisseling of trombose en andere klachten. Wij gaan voor de behandeling altijd het gesprek met u aan over uw gezondheid. Daarbij adviseren wij u graag.

 

Deze massage boeken

Wilt u meer weten over deze hotstone massage? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u meer over de mogelijkheden. Wilt u graag deze massage boeken? Maak dan snel een afspraak op een tijdstip dat u uitkomt door op de blauwe knop te klikken.

Boek nu!