Massagetechnieken

Naast de normale massages, biedt Massage Therapy Rotterdam ook specifieke massagetechnieken. Behandelingen beginnen altijd met een intakegesprek om de perfecte technieken te combineren voor een op maat gemaakte massage die bij uw specifieke behoeftes past. Hieronder vindt u een korte omschrijving van de verschillende technieken.

Cupping

CuppingCupping-therapie is een vorm van alternatieve medicijnkunst waarbij cups op de huid worden geplaatst om door middel van vacuüm een gelokaliseerde druk uit te oefenen. Door het vacuüm in de cups werkt de bloedcirculatie sneller, hierdoor is het eenvoudiger om de spieren op een dieper niveau te bereiken en het genezingsproces te versnellen.

Meer informatie cupping-massages »

Boek nu!

Kinesio-taping

Kinesio-tapingKinesio-taping is een therapeutische tape die steun en stabiliteit biedt aan spieren en gewrichten. De revaliderende taping-techniek is ontworpen om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te faciliteren zonder de beweeglijkheid van het lichaam te beperken.

 

Boek nu!

Knooppunten

KnooppuntenKnooppunten zijn gevoelige gebieden in het lichaam, stimulatie of irritatie veroorzaken een specifiek effect in een ander deel van het lichaam, met name kwetsbare gebieden in een spier kunnen algemene musculoskeletale pijn veroorzaken wanneer dezen zijn overbelast. Een knooppunt is een ‘spierknoop’, een klein stuk samengetroffen spierweefsel. Deze methode wordt gebruikt ter behandeling van sportblessures, spiersamentrekkingen, artrose en spierpijn.

Boek nu!

Myofasciale pijn

MyofascialMyofasciale ontspanningstherapie richt zich op de ontspanning van korte en gespannen spieren die de beweeglijkheid beperken waardoor overbelasting van een lichaamsdeel veroorzaken. Het is een manuele theurapeutische techniek die spierimmobiliteit en pijn behandeld door samengetrokken spieren te laten ontspannen waardoor de bloed- en lymfecirculatie verbetert en het rekreflex in spieren wordt gestimuleerd.

Boek nu!

Cyriax-massage

Cyriax-massageDe Cyriax-techniek of diepe dwarse frictie wordt gebruikt om spieren, pezen en gewrichtskapsels te behandelen. Het hoofddoel van diepe dwarse frictie is om dwars over een ligament of pees te bewegen om deze zoveel mogelijk te mobiliseren. Deze techniek wordt vaak gebruikt in de moderne orthopedische geneeskunde.

 

Boek nu!

Acupressuur

AcupressuurAcupressuur is een therapeutische techniek waarbij gefocuste druk wordt toegepast op een specifieke plek op het lichaam. Het helpt om spiervermoeidheid, chronische pijn en slapeloosheid te verminderen.

 

Boek nu!