Sportmassage

Naast de normale massages, biedt Massage Therapy Rotterdam ook een sportmassagetechnieken. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende sportmassages die mogelijk zijn.

Wat is een sportmassage?

Sport massageEen sportmassage is een vorm van massage waarbij met langzame en diepe massagetechnieken veel aandacht wordt besteed aan de spieren en het bindweefsel in uw lichaam. Daardoor herstellen uw spieren sneller na een inspanning, worden knopen uit uw spieren gehaald, ervaart u minder spierpijn en blijven uw spieren soepel.

Door het masseren van uw spieren wordt bovendien uw stofwisseling bevorderd en herstelt u sneller na een blessure. Een sportmassage kan op verschillende momenten worden ingezet. Het is daarom belangrijk vooraf te bespreken wat uw behoeften zijn, wat u met een sportmassage wilt bereiken en waar in uw lichaam de focus moet komen te liggen tijdens de massage.

 

Boek nu!

Voor wie is een sportmassage bedoeld?

Een sportmassage wordt in eerste instantie preventief, pro-actief en herstellend ingezet voor sporters, ongeacht hun niveau. Deze massagetechniek is echter niet per se alleen bedoeld voor lichamelijk actieve mensen. Ook anderen kunnen door overbelasting, spanning en drukte last krijgen van hun lichaam en spieren. Een sportmassage of deep tissue massage kan in zo’n geval bijvoorbeeld rugklachten of klachten in de nek of schouders flink verminderen.

Een sportmassage is intensief, maar zorgt er wel voor dat de opgehoopte spanning volledig verdwijnt en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Dat verbetert direct uw algehele gezondheid.


Sportmassage: preventief, pro-actief of reactief

Sportmassage: preventief, pro-actief of reactiefEen stimulerende sportmassage kan pro-actief worden ingezet om uw lichaam klaar te maken voor een optimale prestatie. Door een goede massage raakt uw lichaam goed doorbloed en bereidt u uw spieren voor op de komende inspanning. Daardoor kunt u een blessure voorkomen. Ook na een flinke inspanning werkt een sportmassage optimaal. Daarmee wordt niet alleen spierpijn voorkomen, maar wordt tevens het herstel van uw lichaam bevorderd en zullen afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Gebruikt u uw lichaam intensief? Dan kan een sportmassage ook prima dienen als onderhoud van uw spieren, bijvoorbeeld als onderdeel van een trainingsschema. Daarmee voorkomt u blessures en helpt u zichzelf in een goede conditie te bijven.


De voordelen van een goede sportmassage
  • De voordelen van een goede sportmassageVerbetering bloedcirculatie
  • Afvoer van afvalstoffen en vocht
  • Toevoer van zuurstof
  • Bevordering herstel van spieren en lichaam
  • Verbetering van spierconditie
  • Ontspanning van verkrampte spieren
  • Voorkoming van blessures door overbelasting
  • Voorkoming of vermindering van spierpijn
  • Onderhoud van gezonde spieren en bindweefsel
  • Versterking symmetrie en balans van spieren en postuur

 


Let op

Wij zetten nooit een diepe en zwaar belastende sportmassage in vlak voor of na een grote inspanning, daardoor kunnen uw spieren namelijk te veel belast worden. Ook als u koorts heeft of last heeft van een ontsteking, wond, kneuzing of spierscheur voeren wij geen normale sportmassages uit. Uiteraard kunnen wij onze massagetechnieken in dergelijke gevallen wel aanpassen.

Als er veel aandacht wordt besteed aan specifieke gebieden in uw lichaam kunt u zich na een sportmassage enige tijd wat moe voelen. Binnen een of twee dagen verdwijnt dit gevoel echter volledig en voelt u zich een stuk beter.
Na een sportmassage is het belangrijk veel water te drinken. Door een massage komen opgehoopte afvalstoffen vrij die met het vocht kunnen worden afgevoerd, zodat uw lichaam sneller wordt gereinigd.

Boek nu!