Veelgestelde vragen (FAQ’s)

1. Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste massagebezoek?

U moet een formulier invullen met uw medische verleden. De therapeut stelt u enkele vragen, hij/zij kan een aantal onderzoeken uitvoeren en uw toestand evalueren om te kijken of u klachten ondervindt.


2. Wat moet ik mijn massagetherapeut vertellen?

Bespreek waar u behandeld wilt worden, vermeld al uw medische zorgen, medicatie en allergieën zodat de therapeut weet of hij/zij een andere olie moet gebruiken tijdens de sessie.


3. Wat moet ik doen tijdens een massagebehandeling?

Zorg dat u op uw gemak bent. Als uw therapeut wilt dat u van positie verandert, zal hij/zij uw lichaam verplaatsten of u vragen te verplaatsen. Val gerust in slaap, dit is een normale reactie van het lichaam waardoor de behandeling ook effectiever is.


4. Is het normaal om pijn te voelen tijdens de massage?

Dit is afhankelijk van het soort massage en de toestand van de spieren. Een zachte, ontspanningsmassage die niet diep op de spieren ingaat, zou geen pijn moeten doen. Het is normaal om pijn te voelen tijdens een deep tissue-massage en een therapeutische massage.


5. Hoe vaak moet ik me laten masseren?

Dit is afhankelijk van de toestand van uw lichaam. Als u op zoek bent naar ontspanning, dan is een sessie om de vier weken voldoende. Als er echter een bepaalde medische toestand is die u wilt verbeteren, wordt het aanbevolen om elke twee weken een behandeling te ondergaan, soms zijn meerdere sessies van 30 minuten effectiever om uw doel te bereiken.


6. Hoe weet ik hoe vaak ik een massage nodig heb?

De frequentie van de sessies kunt u na de behandeling met uw massagetherapeut bespreken.


7. Als ik een diepe massage wil, moet ik dan niet naar een mannelijke therapeut?

Het antwoord is NEE. Een gecertificeerde therapeut, zowel mannelijk als vrouwelijk, weten hoe ze hun lichaamsbalans kunnen gebruiken om lichtere of diepere druk uit te oefenen.


8. Waarom voel ik me zo moe de dag na de massagebehandeling?

Als u een diepe massage hebt gekregen, kunt u de dag erna spierpijn hebben, zoals een goede training in de sportschool. Na de behandeling en ’s nachts ontspannen de spieren zich, ’s ochtends, wanneer de toxines uw lichaam hebben verlaten, worden uw spieren echter gevoeliger. Soms kan een warme douche, of een lang bad deze spierpijn verlichten.


9. Wat moet ik doen na de massage?

Na uw sessie moet u uw waterconsumptie enigszins verhogen. Een glas of twee extra is meestal voldoende. Hiermee houdt u uw lichaamsweefsel gehydrateerd en gezond.


10. Wanneer moet ik mij niet laten masseren?

Boek geen massage als u koorts of griep hebt of last hebt van een besmettelijke huidinfectie. Bij sommige aandoeningen is het verstandig om eerst goedkeuring te krijgen van uw huisarts voordat u een massage krijgt.